loading...
YourAds Here YourAds Here

سلامت و زیبایی

بازدید : 144
يکشنبه 4 ارديبهشت 1401 زمان : 17:11

چکیده این مطلب : معرفی انواع سلولیت. عواملی که در بروز سلولیت نقش دارند. سلولیت در کدام نواحی بدن به وجود می آید. درمان های خانگی و ورزشی سلولیت. توصیه های سنتی برای رفع سلولیت. انواع درمان های پزشکی جهت درمان سلولیت. آیا سلولیت خطرناک است؟ تفاوت چاقی و سلولیت چیست؟ چرا سلولیت در مردان کمتر مشاهده میشود ؟ هزینه درمان های سلولیت چگونه است ؟

cellulite-8
cellulite

سلولیت چیست ؟

سلولیت به چربی ذخیره شده در زیر پوست گفته میشود که معمولا نواحی وسیعی را نیز دربر میگیرد. وجود و تاثیر استروژن و پروژسترون در سلولیت باعث میشود که خانم ها به راحتی دچار این معضل شوند میتوان گفت بطور تقریبی 85 درصد بانوان بالای 21 سال سلولیت را تجربه کردند. بطور کل سه نوع چربی در بدن وجود دارد : چربی های قهوه ای که معمولا باقی مانده ی چربی های دوران کودکی هستند که بیشتر با ورزش های هوازی درمان میشوند. اصولا محل این چربی ها در پشت گردن و ناحیه ی کمر میباشد .

نوع دوم که شامل بیشترین نوع چربی میشود چربی های تری گلیسریدی هستند که به چربی های سفید یا تک حفره ای نیز معروفند ، عمده ی چربی های بدن انسان در نقاط مختلف از نوع تری گلیسریدی هستند برای درمان این چربی ها از رژیم های درمانی و ورزش هایی که سوخت و ساز بدن را بالا میبرند استفاده میشود.

نوع سوم چربی ها که در واقع چربی های مقاوم درمان نامیده میشوند و همان چربی های تری گلیسریدی هستند که به واسطه ی تغییر و عدم تعادل هورمون ها به هم فشرده شده و نوعی بافت فیبروزی به وجود آورده اند این چربی ها به چربی های زرد یا همان سلولیت منجر میشوند و بسته به نوع و ناحیه ی ایجاد عارضه ، درمان آن نیز با درمان دیگر نوع چربی ها متفاوت خواهد بود .

علت دیگر بروز بیشتر سلولیت در خانم ها این است که به دلایل ژنتیکی گیرنده های آلفا ۲ در خانم ها بیشتر است و چون گیرنده های آلفا ۲ مهارکننده ی عمل لیپولیز (شکستن چربی) هستند در نتیجه خانم ها بیشتر درگیر سلولیت میشوند برخی خانم ها شکایت دارند که با وجود ورزش و رژیم های سخت غذایی مشکل سلولیت آنها حل نمیشود این بدان علت است که درون این چربی های به هم فشرده هیچ جریان خونی وجود ندارد پس قابلیت خارج شدن ندارند به همین علت برخی تکنیک ها بر آنها اثری ندارند .

cellulite-2
cellulite

سلولیت و درجه بندی آن :

سلولیت ها بر حسب شدت درجه بندی شده اند .
درجه ی صفر : این نوع سلولیت تغییر ظاهری ایجاد نکرده و علائم قابل مشاهده ای ندارد .
درجه ی یک : این درجه از سلولیت با تحریک پوست بطور مثال منقبض شدن عضله و یا نیشگون گرفتن از ناحیه مشخص میشود .
درجه ی دو : این درجه از سلولیت در حالتی که فرد ایستاده است که در واقع همان حالتی که به پوست پرتقالی معروف است ایجاد میشود این نوع سلولیت بدون دخالت و در حالت عادی قابل مشاهد است .
درجه ی سه : در این گرید از سلولیت در ناحیه ی دارای معضل گره هایی بزرگ و حجیم شده ،نمایان است که ظاهری بسیار ناخوشایند نیز دارد .

cellulite-9
cellulite

عواملی که در بروز سلولیت نقش دارند :

1- رژیم ها و عادات بد غذایی مثل : مصرف زیاد شیرینی جات ،چربی ها ، خوراک های کنسرو شده ، نوشابه ها ، نوشیدنی های الکی ، مصرف زیاد سس ها ، میزان مصرف بالای نمک
2- رژیم غذایی کم فیبر
3- ارثی
4- چاقی (هر چقدر بافت چربی در بدن بیشتر شود احتمال ابتلا به سلولیت نیز بیشتر خواهد شد)
5- تغییرات هورمونی مثل بارداری
6- افزایش سن (میزان ابتلا به سلولیت در افرادیکه سن بیشتری دارند نیز بیشتر است یکی از علل ، کم شدن کلاژن بدن است که با روند پیری این ماده نیز کاهش میابد)
7- جنسیت
8- کم شدن آب بدن
9- عدم تحرک (عدم تحرک و یکجا نشینی خود باعث انباشته شدن چربی میشود که احتمال ایجاد این عارضه را بالا میبرد )
10- اجتماع سموم در بدن
11- گردش خون نامناسب …

سلولیت در کدام نواحی بدن به وجود می آید :

ران ، باسن، کشاله ی ران، زیر شکم ، لگن، ناحیه ی پایین کمر ، نواحی اطراف بازوها ( این عارضه در مردان بیشتر در نواحی شکم و پشت کمر رخ می دهد )

cellulite-5
cellulite

در درمان سلولیت از روش های مختلفی استفاده میشود اعم از درمان های خانگی ، ورزشی ، پزشکی که در این مقاله همه ی روش ها توضیح داده خواهند شد .

درمان های خانگی و ورزشی سلولیت :

از نظر طب سنتی یوگا با سلولیت مقابله میکند: حرکت های خم شدن به جلو، حرکت صندلی، حرکت عقاب، حرکت جنگجو و همچنین در ورزش میتوان از حرکت های پا، اسکات به دیوار ، اسکات با وزنه و حرکات قدرتی و تمرین مقاومتی استفاده کرد.
پیشنهاد میشود قبل از شروع ورزش مخلوطی از سرکه ی سیب ، روغن نارگیل ، کف دریا را روی ناحیه ی شکم قرار داده و گن پلاستیکی بسته شود که در هنگام ورزش با تعریق زیاد به درمان و کوچک شدن شکم نیز کمک میکند ، حجامت درمانی نیز میتواند یکی از شیوه های کمک کننده باشد !

cellulite-12
cellulite

توصیه های سنتی برای رفع سلولیت :

1- از خوردن شکر زیاد بپرهیزید .
2- میوه جات و سبزیجات تازه را در سبد غذایی خود بگنجانید .
3- از مواد غذایی دارای فیبر استفاده کنید .
4- از ورزش های مثل فیتنس بهره ببرید .
5- دخانیات را حذف کنید .
6- هنگام ورزش آب به مقدار کافی میل کنید .
7- تا جایی که ممکن است از استرس دوری کنید .
8- ماساژ درمانی با روغن هایی مثل : نارگیل و کرچک .
9- عرق رازیانه و عسل میتواند دمنوش خوبی باشد.

cellulite-3
cellulite

در علم پزشکی درمان های متعددی بصورت کوتاه مدت و یا بلندمدت برای رفع سلولیت وجود دارد اعم از :

درمان سلولیت با کرم های آنتی سلولیت :

برخی بر این عقیده اند که کرم های آنتی سلولیت میتوانند چربی های زیر پوست را تجزیه کرده و این معضل را درمان کنند اما قطعا درمان با کرم ها صددرصد نخواهد بود. در این کرم ها از موادی مثل : آمینوفیلین ، تئوفیلین و کافئین استفاده شده که گفته میشود باعث افزایش سوخت وساز خواهند شد ماده دیگر استفاده شده در این نوع کرم ها رتینول است که جهت بهبود بخشیدن به جریان خون مورد استفاده قرار میگیرد در اینگونه کرم ها موادی مورد مصرف قرار میگیرند که بر اساس تحقیقات ارائه شده در درمان سلولیت موثرند .

cellulite-4
cellulite

درمان سلولیت با روش لیپوساکشن :

این تکنیک را برخی پزشکان موثر و برخی دیگر اثر گذار نمیدانند این شیوه از تکنیک های جراحی محسوب شده و باعث حذف چربی های عمیق تر میشود و از آنجا که سلولیت در زیر پوست قرار دارد برخی پزشکان بر این عقیده اند این روش برای سلولیت تاثیر زیادی نخواهد داشت. لیپوساکشن در درمان سلولیت در از بین بردن حجم چربی ها در نواحی خاص عمل کرده و میتواند در کاهش سلولیت ها موثر باشد اما اگر سلولیت سبک نباشد نمیتوان توسط لیپوساکشن آن را به طور کامل رفع کرد این تکنیک با بی حسی موضعی قابل انجام است .

Liposuction-cellulite-7
Liposuction cellulite

درمان سلولیت با کرایولیپولیز :

در این تکنیک درمانی سلول های چربی فریز شده و از بین میروند سپس بدن بصورت طبیعی آنها را حذف میکند این تکنیک با از بین بردن چربی ها به کاهش اثرات و رفع سلولیت کمک میکند.

cryolipolysis-cellulite
cryolipolysis cellulite

درمان سلولیت با روش کویتیشن :

این روش تحت امواج اولتراسوند عمل میکند که روشی غیر تهاجمی است و به آمادگی خاصی قبل از انجام نیاز ندارد ابتدا ژل مخصوص ناحیه را پوشش داده سپس از طریق حرارت دستگاه چربی ها حل شده و توسط ادرار دفع خواهند شد کویتیشن بی نیاز از جراحی ست و عوارضی مثل برش و جای زخم ندارد هر جلسه ی درمانی حدود یک ربع تا ۲۰دقیقه به زمان نیاز دارد .

برچسب ها سلولیت ,
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 3

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 38
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 4
  • بازدید کننده امروز : 4
  • باردید دیروز : 23
  • بازدید کننده دیروز : 24
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 29
  • بازدید ماه : 200
  • بازدید سال : 200
  • بازدید کلی : 17992
  • کدهای اختصاصی